APRENDRE ÉS DIVERTIT

APRENDRE ÉS DIVERTIT
ESTIMADES FAMÍLIES, US DONO LA BENVINGUDA AL BLOG DE 2n DE PRIMÀRIA A. AQUÍ ANIRÉ PENJANT MOLTES COSES SOBRE ELS VOSTRES FILLS I FILLES I PODREU ESTAR MÉS INFORMATS DE TOT EL QUE FEIM A L'AULA. ESPERO QUE US AGRADI. MOLTES GRÀCIES. SARA

TAULELL INFORMATIU

dissabte, 10 d’octubre del 2015

LES FRUITES DE LA TARDOR

Com que ja va arribar la tardor un dia a l'assamblea vam tocar, provar i comparar diverses fruites que es mengen durant aquesta època (Poma, magrana i raïm)




Ens arriba una caixa misteriosa. No sabem què hi pot haver. Escoltam el soroll que fa quan la movem. Què hi pot haver al seu interior?
-Són fruites de la tardor!!!!
Anem dient el nom de les fruites fins que van sortint les que estaven amagades a dins de la caixa. Encertem el raïm i la poma. Per la magrana necessitam una mica d'ajuda!











Per fi han sortit les 3 fruites, però ara que feim?














Ens les passam






Les miram de tots els costats i les tocam. Comentam com és la seva forma i els seus colors. Si nosaltres a les noestres cases en tenim, si n'hi ha a casa dels nostres avis o si n'hem vist en el supermercat.






Comparam els tamanys: Quina és més gran i quina més petita.

Alguns comenten que la magrana s'assembla a una ceba! No es creuen que sigui una fruita.





Mirem si fa olor. Si ens agrada la olor que fa o no ens agrada.









 Ara que ja les hem investigat per fora toca obrir-les! La primera fruita que obrim és la poma i ens encanta, en volem una altre trosset. Després obrim el raïm a uns ens agrada més i a altres no tant. I finalment obrim la magrana, que semblava una ceba, però... sorpresa "té tresors de color rosa a dins" tots la volem provar, és molt dolça i també ens agrada pero cada granet té un pinyol que hem de tirar perquè és fort.





Comparem els pinyols de la poma i els del raïm. Són molt semblants peò el del raïm està "más gordo".









Investigam els granets de la magrana abans de provar-los.


Ara que ja hem vist totes les fruites repassam el seu nom i com són! El que més ens costa de recordar és la magrana! Ja estem preparats per anar a seure a les cadires i fer la feineta de les fruites de la tardor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada