APRENDRE ÉS DIVERTIT

APRENDRE ÉS DIVERTIT
ESTIMADES FAMÍLIES, US DONO LA BENVINGUDA AL BLOG DE 2n DE PRIMÀRIA A. AQUÍ ANIRÉ PENJANT MOLTES COSES SOBRE ELS VOSTRES FILLS I FILLES I PODREU ESTAR MÉS INFORMATS DE TOT EL QUE FEIM A L'AULA. ESPERO QUE US AGRADI. MOLTES GRÀCIES. SARA

TAULELL INFORMATIU

dimecres, 10 de febrer del 2016

Tasques: Mamà de na Eva

Com ja sabeu, durant aquest trimestre hem començat la tasca dels animals. I aquesta setmana comencem a convidar als nostres familiars perquè ens ensenyin coses, ens ajudin i aportin el seu granet en la nostra educació.

Avui ha vingut la mamà de na Eva. Aprofitant que fa poc que va arribar d'Andalusia, ens ha explicat com feien el xoriç i l'oli d'oliva.

Tant ella com na Eva, ens han explicat els dos processos mitjançant un power point amb fotos que havien fet durant la seva estança per allà.

Ens han explicat que per fer el xoriç primer es netejaven els budells del porc amb sal i llimó, desprès es compra la carn de porc, que es pica i es barreja amb diverses espècies, es prova i si està bona, es posa dins els budells. Desprès els budells rellenos s'han de penjar, fins que curin i ja es puguin menjar.



En el power point hem vist com treballava tota la famíla de na Eva; hem conegut millor els seus pares, la seva cosina, les seves àvies, alguns amics d'allà...

Desprès ens ha ensenyat la foto d'un arbre. Era l'arbre que feia les olives, però com es deia? Hem après el seu nom en castellà (olivo) i en català (olivera). Entre tots hem sabut que hi havia olives de dos colors (negres i verdes) i que el suc que surt de les olives és l'oli (que és de color verd grogòs). Usem l'oli per moltes coses (a tots ens agrada en ensalada, amb el pa o per fer menjar) I encara que molts al principi pensavem que sortia de la cuina o del supermercat, ara ja sabem que ve de les olives, que estan a les oliveres. 
Hem vist com el pare de na Eva recollia les olives i tot el procès d'el•laboraciò fins a l'obtenció de l'oli.




Desprès la mamà de na Eva ens ha portat pa recent fet i oli que havien fet ells a casa. 

Mentre na Maria buscava els estris per tallar el pa i distribuir-lo per la taula, la mamà de na Eva ens ha ensenyat algunes cançons molt divertides.




Quan ha estat tot preparat ens ha servit pa amb oli a tots



Ara ens ha tocat a nosaltres. L'hem provat i estava boníssim! Gairebé tots hem repetit! 


Per acabar hem netejat les taules i li hem donat les gràcies perquè ens ha convidat i hem après moltes coses.

Moltes gràcies mamà de na Eva! Ha set un plaer tenir-te com a convidada! 

Ara divendres vindrà la mamà de n'Alan a ensenyar-nos els seus ocellets i a fer-nos una activitat amb fang! 

Ens encanta que vingueu a l'escola a fer feina amb nosaltres!! Gràcies! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada