APRENDRE ÉS DIVERTIT

APRENDRE ÉS DIVERTIT
ESTIMADES FAMÍLIES, US DONO LA BENVINGUDA AL BLOG DE 2n DE PRIMÀRIA A. AQUÍ ANIRÉ PENJANT MOLTES COSES SOBRE ELS VOSTRES FILLS I FILLES I PODREU ESTAR MÉS INFORMATS DE TOT EL QUE FEIM A L'AULA. ESPERO QUE US AGRADI. MOLTES GRÀCIES. SARA

TAULELL INFORMATIU

dilluns, 29 de maig del 2017

Diada Pagesa

Avui en motiu de les festes de Sant Ferran hem fet una diada, convidant a algunes famílies d'aquí per tal que ens expliquessin coses tradicionals de la nostra illa! 

Quan hem arribat a escola na Maria ens ha fet un planning del dia d'avui!! 
Nosaltres hem jugat a interpretar els seus dibuixos i ho hem fet molt bé! 


1r Tocaba fer pa amb oli i sucre: Un menjar tradicional que es feia fa molts anys amb el que es tenia per casa (pa de la farina propia, oli de les propies olives i sucre que no era massa car) de vegades també s'acompanyava de vi de la casa! 


2. A continuació hem conegut quina és l vestimenta típica del ball pagès (el ball tradicional de les Pitiüses). Per això hem vist un video, hem fet una feineta amb les seves robes i ens hem fet totos al photo-call. Semblàvem pagesos de debó! 


3. Desprès hem fet broquetes! Amb una combinació de productes que es tenirn per casa: Raïm de la vinya i formatge de les cabres i ovelles. Hem aprofitat aquesta activitat per fer seriacions! 


4. La nostra planificació ha canviat i hem anat a veure els animals de fora, on hi havia l'àvia de na Caterina! Teniem ovelles, cabres i cabridets. Els hem pogut tocar i a més hem pogut veure com la güela de na Caterina munyia la llet de la cabra!


5. Per acabar, hem vist els animals petits on hi havia la güela d'en Pedro i altres amb les seves mascotes! Hem vist conills, pollets, tortoles, coloms i eriçons! 
Els hem tocat i els hem tractat molt be! 


Finalment hem fet un esmorzar tots junts amb el que havíem preprat nosaltres i els de primària: pa amb oli i sucre, les broquetes, orelletes, ensalada de fruita, frita de polp i ensalada pagesa! 

Potser no ens hem acabat el nostre esmorzar, però tranquils, que hem menjat súper bé! 😁

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada