APRENDRE ÉS DIVERTIT

APRENDRE ÉS DIVERTIT
ESTIMADES FAMÍLIES, US DONO LA BENVINGUDA AL BLOG DE 2n DE PRIMÀRIA A. AQUÍ ANIRÉ PENJANT MOLTES COSES SOBRE ELS VOSTRES FILLS I FILLES I PODREU ESTAR MÉS INFORMATS DE TOT EL QUE FEIM A L'AULA. ESPERO QUE US AGRADI. MOLTES GRÀCIES. SARA

TAULELL INFORMATIU

dilluns, 7 de març del 2016

Tasques: Mamà d'Erik

Avui hem tingut una convidada molt especial; la mamà de n'Erik! Ens ha vingut a explicar moltes coses sobre els pollets i els seus papàs i ens ha portat dos pollets perquè els veièssim.


Els pollets són de casa de n'Erik.

Resulta que té moltes gallines i durant un temps va desaparèixer una gallina quica (que són més petites) i ningú sabia on era, fins que van descobrir que estava baix d'un romaní amb els seus pollets.

Durant uns 20 dies (que és el que tarda en sortir el pollet de l'ou) la gallina va covar els ous, donant-lis calor fins que els pollets van sortir.


La mamà de n'Erik ens ha explicat que rompen la closca de l'ou.

També ens ha dit que els pollets necessiten a la seva mamà perquè els escalfi, ja que quan neixen tenen unes plomes molt finetes que són de color groc.

Hem sabut que els pollets mengen dacsa, que és d'allí on es fan les "palomitas" que menjam de vegades, pero aquesta dacsa està picada perquè encara són petits.

El güelo de n'Erik és el que s'encarrega de donar menjar i beure als pollets i n'Erik de vegades l'ajuda.

Hem vist que a l'hora de cuinar s'usen els ous de moltes maneres (bollits, amb truita o fins i tot per fer galetes). A molts de nosaltres ens agraden els ous.

La mamà de n'Erik ha portat ous bollits perquè els pintèssim. I ens ha ensenyat com era un ou bollit. L'hem pogut tocar, era tovet i blanc per fora i dins tenia un cercle de color groc.



Ja per acabar hem pintat els ous que ha portat la mamà de n'Erik. 



Ens han quedat uns ous molt guapos! Avui no ens els hem pogut emportar perquè encara tenien una mica de pintura fresca! Demà ens els emportarem!

Finalment hem donat les gràcies a la mamà de n'Erik i la hem convidat a venir més vegades! 

Ens ha encantat que vinguèssis! Moltes gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada